Един от двамата изпълнителни директори на ЦСКА Филип Филипов сподели говори

...
Един от двамата изпълнителни директори на ЦСКА Филип Филипов сподели говори
Коментари Харесай

Филипов: Няма да избягаме от целите - титла и купа, но виждате какъв ни е отборът в момента...

Един от двамата изпълнителни шефове на ЦСКА Филип Филипов показа приказва на конференцията, на която " армейците " обявиха какви са проектите им за бъдещето.

" Стоян Орманджиев доста добре ви показа структурата на клуба. Аз ще съм оптимално съответен и явен за спортно-техническата част на клуба. Основата, от която ще се тръгне, е това, че ЦСКА ще има и ще следва своя футболна философия. Ще има ясна визия, построен жанр на игра - нападателен и преобладаващ футбол, който се харесва на почитателите и е носил триумфи. Това ще е условие към треньора. Ръководството на клуба в мое лице, Орманджиев и Александров съгласно критерии ще избира и назначава старши треньора ", стартира Филип Филипов.
 Орманджиев: Дължим опрощение на цялата общественост! По-добре ужасяващ край, в сравнение с смут до безкрайност
Орманджиев: Дължим опрощение на цялата общественост! По-добре ужасяващ край, в сравнение с смут до безкрайност

Случиха се много неща на челен и назад във времето

" Как ще действа клубът? Аз и старши треньорът ще направляваме и управляваме спортно-техническия развой. Ще има четири звена - основен скаут, асистент треньори, медицински личен състав и обслужващ личен състав. Критерии за избор на треньор. Имаме такива. Съобразени са с името на клуба и задачите ни. Футболната философия би трябвало да съответствува с тази на клуба. Провеждаме диалози с него, гледаме мачове и стигаме до извода, че е подобаващ. Важно е развиването на младите футболисти. Ред и дисциплинираност са в основите на триумфа на всеки един тим ".

" Личностните качества на треньора също са значими. Треньорът би трябвало да е виновен, самоуверен, съдбоносен, упорит, деятелен, с цел да реализира триумфи. За нас е доста значимо и по тези критерии ще избираме треньори. Критерии за избор на футболисти по отношение на системата на игра и позициите им. Личните и спортно-техническите качества са дружно. Трябва да са мощни характери, да носят на напрежение. Трябва доста воля и неотстъпчивост да играеш за ЦСКА. В предишното са идвали доста футболисти в ЦСКА, само че не са показвали нужния капацитет. Скаутското звено ще е от четирима с друга експертиза. Тяхната функционалност ще е да набелязва играчи и да ги подава към треньора. Селекцията е доста комплициран, целеустремен и значим развой за построяването на стойностен тим. В него ще взе участие треньорът, управлението и скаутите. Треньорът ще задава нужния профил. Скаутското звено ще следи и филтрира футболисти по отношение на бюджет и възраст. След това ще я върне към треньора и управлението за утвърждение. Треньорът ще има решаваща роля и независимост да взима решения дружно с управлението ", добави един от изпълнителните шефове на ЦСКА.
 Ето каква ще е новата конструкция на ръководство в ЦСКА
Ето каква ще е новата конструкция на ръководство в ЦСКА

Вижте детайлности

" За тима ще са нужни три трансферни прозореца, с цел да изградим стойностен тим. Всички сме наясно какъв ни е тимът сега. Надявам се за последно селекцията да се прави в придвижване. Ще имаме за цел да балансираме тима. Имаме недостиг на много позиции и да надградим. Ще стартираме незабавно работа по селекцията за идващите два трансферни прозореца, с цел да надградим с класни футболисти, които ще вдигнат доста класата на нашия тим. Зимата към този момент би трябвало да сме наясно с ядрото, с цел да може след лятната пауза да се пребори за купата и да има присъединяване в Европа.

Ние няма да избягаме от задачите на ЦСКА - купа и купа, само че нямаме този тим сега. Трябва да сме реалисти. Приоритет за нас ще е развиването на млади футболисти. Ние сме израснали на " Червено знаме ". От тази година към този момент имаме и тим в Б група. Неговата цел ще е да приготвя футболисти за първия тим. Важно е да покажат дали имат нужния капацитет и спортно-технически качества, с цел да играят в първия тим. Не е даденост, би трябвало всеки да се пребори и да потвърди, че е подготвен за първия тим. Ще имаме трети тим във В група. Ще приспособява юношите за мъжкия футбол. Елитните групи са до Футбол U17. Трябва да ги разпуснем, в случай че нямаме тим във В група ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР